Az utóbbi években egyre szélesebb körben kezdtek elterjedni a különféle digitális marketing stratégiák, melyek segítségével frissen alakult cégek valóságos miriádjai indultak el a haszon termelés hosszú útján. Ezek a vállalkozások bizony tudják, mint ahogy elődeik is az elmúlt években, hogy bizony a cégek sikerességének kulcsa a jól megtervezett digitális marketingben rejlik. Az elmúlt évek bemutatták nekünk, hogy ezen trendek ugyanilyen ütemben fognak tovább gyorsulni, ha nem gyorsabban.

A trendeket általában az igények szülik, melyek egyre gyorsabban változnak. Gyakorlatilag folyamatosan nyitott szemmel kell járnunk, hogy éppen mi lesz a legfrissebb, és leghatásosabb eszköz.

Trendek jönnek-mennek, de ahhoz, hogy ott légy a legjobbak között, kénytelen vagy folyamatosan követni ezeket. Nyilván nem arról beszélek, hogy minden legkisebb trendet kövess, csupán arról, hogy ahhoz, hogy mindenféle embert meg tudj szólítani, azokban az irányzatokban, amik még a profilodba beleférnek naprakésznek kell lenned.

Digitális marketing ügynökségünk elmondja, mely marketing trendek várhatóak 2020ban? 

“Írj már vissza…” chatbotok

Mint már az előző évben is bebizonyosodott, az emberek szeretik a chatbotokat. Kényelmesen fel tudják tenni kérdéseiket és a segítségnyújtás is felgyorsult. A legjobb pedig, hogy nincs munkaidejük. 0-24-ben működnek és hajnalban sincs morcos ügyfélszolgálat. Egy előre programozott kérdés-válasz katalógus segítségével a chatbot hatékony segítségnyújtást tud adni különböző kérdésekben.

 

Szabd személyre

Ez bizony nem egyszerű dolog. Folyamatos piackutatás, vásárlóid szüntelen profilozása. Azonban talán az egyik legfontosabb lépés kell, hogy legyen 2020-ban céged számára. A vásárlók napjainkban már elvárják, hogy személyre szabott ajánlatokkal találd meg őket, mert ha ez nem így lesz, elhidegülnek cégedtől és termékeidtől és leválthatnak egy olyan vállalatért, aki kínálkozik az ilyen lehetőségekkel számukra. A huszonegyedik században gyakorlatilag tele vagyunk olyan folyamatosan frissülő digitális eszközökkel, melyek lehetővé teszik a személyre szabott ajánlatok elkészítését. Ma már minden ügyfél kivételesnek szeretné érezni magát. 

 

Légy nyitott

Az emberek sokat tanultak az előző évek marketing fogásaiból, ezért bizalmatlanabbak az újdonságokra. Ahhoz, hogy el tud nyerni lojalitásukat a terméked felé, nyitottnak kell lenned velük. Mondd el, hogy mik céged alapvető értékei, mit várhatnak el termékedtől és bármilyen kérdésük van a céggel, vagy a termékkel kapcsolatban, próbálj meg mihamarabb választ adni. Erre az egyik legjobb platform a blog. Ma már majdnem minden magára valamit is adó vállalkozásnak van blogja.

Nincs időd írni? Nem baj! Keress fel szakembereket!

 

A digitális marketing ügynökségek képzett szövegírói bámulatos pontossággal és precízióval elemzik az általad írt szövegeket is (akár a saját kulcsszavaidra is). Ha nem vagy biztos abban, hogy az itt leírtak közül bármelyik eszközt magabiztosan használod. Úgy gondolod nem rendelkezel megfelelő tudásbázissal, hogy integráld meglévő ismereteidbe az új tudásod, úgy ne habozz! Vedd fel velünk a kapcsolatot bátran!

A Marketingen nem illik sprólolni. Vizsgáljuk meg a számokat. Egy havi 50 000 Ft-os marketing büdzsével egy jó vállalkozás akár többszörös megtérüléssel is számolhat, legyen szó egyéni vállalkozókról, vagy akár cégekről is. 

Ha szeretnél minket megbízni, hogy alkossunk számodra minőségi tartalmat, akkor keresd bizalommal digitális marketing ügynökségünket!