Tanuljunk az elmúlt időszakból! De mit is lehet igazán? Azt, hogy hogyan legyünk naprakészek. Az elmúlt időszakban több felfújt sztárbotrány kontójára írható nagyon ügyes marketing fogások történtek. Megkérdeztük a *digitális marketing ügynökség*-et, hogy mi is a véleményük ezekről.

Elmondták, hogy a legnagyobb cégek, akik Magyarországon is jelen vannak marketing szempontból példásan reagáltak az eseményekre. Teszem azt ha a külső megjelenésről volt szó, termékeikkel illusztrálva válaszoltak az ő álláspontjukat megjelenítve anélkül, hogy semmi konkrétumot nem mondtak, de mindenki értette. 

Nos, a marketing az elmúlt 10 évben jobban megváltozott, mint az előző 100 évben – a TV-reklámok és a nyomtatott hirdetések korszakában. A digitális marketing a virtuális valóság, az alkalmazások, a közösségi média és a Google korszakába vezetett minket. Tulajdonképpen ez a digitális kor. Ma a 0-24-es kapcsolat időszakát éljük – ahol az emberek 81% -ának van okostelefonja, és átlagosan napi 8,8 órát töltenek online. Ennek eredményeként szükség van egy olyan digitális marketing stratégiára, amely megfelel a digitális világ fogyasztóinak és követi őket online értékesítési ciklusuk során.

Az alábbiakban a digitális marketing alapjait taglaljuk mélyebben, azzal a céllal, hogy lehetőségeinek egyértelmű megértésével és az előrelátható cselekvés útján mélyebben megismerjük kezdő vállalkozók és rutinosabb cégvezetőként.

Mi a digitális marketing tényleges meghatározása?

Dióhéjban, a digitális marketing – más néven online marketing – esernyő kifejezés az online média csatornákon keresztül végzett összes marketing- és elkötelezettségi tevékenység számára. A digitális marketing szerepe az, hogy segítsen megtalálni, észrevenni, leadeket szerezni, majd ezeket a visszatérő ügyfelekké alakítani.

Érdemes hasonlóképp kihasználni az adott felfújt dolgokat, de természetesen szolid határok között. Viszont mindenkit óva intett digitális marketing ügynökségünk, hogy átessünk a ló túloldalára, -mivel minden véleménynek vannak követői-, sok potenciális vásárlót veszíthetünk el.  Viszont egy jókor időzített frappáns válasz elindíthatja az emberekben a szimpátiát irányunkba. De fontos leszögeznem, hogy ne hiénaként várjuk az ilyen alkalmakat, csupán alkalmi lehetőség ez. Ezért jól meg kell azt fontolnunk, hogy cégünk profiljába mi is illik bele. 

Mit is jelent a digitális marketing tevékenység?

Ez egy teljesítmény alapú elektronikus közegben játszódó online marketing. Magába foglalja a keresőmarketinget, a sajtóközleményeket, a vírusmarketingeket, mobilmarketingeket, blogokat és banner hirdetéseket. Célja, hogy bizalmat építsen ki a potenciális vásárló és az eladó között.

Miért is lehet erre szükséged?

Jelenleg a digitális marketing az, amely a leghatásosabb kapcsolatteremtő tevékenység. Az embereket nem lépteti ki a komfortzónájából, illetve a legjobb felhasználói élményt nyújtja a felhasználóknak. De mely dolgok azok amelyekre a legnagyobb hangsúlyt kell fektetni ha digitális marketinggel kezdesz el tevékenykedni.

 

A digitális marketing ügynökségek képzett szövegírói bámulatos pontossággal és precízióval elemzik az általad írt szövegeket is (akár a saját kulcsszavaidra is). Ha nem vagy biztos abban, hogy az itt leírtak közül bármelyik eszközt magabiztosan használod. Úgy gondolod nem rendelkezel megfelelő tudásbázissal, hogy integráld meglévő ismereteidbe az új tudásod, úgy ne habozz! Vedd fel velünk a kapcsolatot bátran!

A Marketingen nem illik spórolni. Vizsgáljuk meg a számokat. Egy havi 50 000 Ft-os marketing büdzsével egy jó vállalkozás akár többszörös megtérüléssel is számolhat, legyen szó egyéni vállalkozókról, vagy akár cégekről is. 

Ha szeretnél minket megbízni, hogy alkossunk számodra minőségi tartalmat, akkor keresd bizalommal digitális marketing ügynökségünket!