Egy cégnek az egyik legfontosabb kérdése marketing szempontból, hogy házon belül intézze a marketing tevékenyégeket, avagy házon kívül.

Napjainkban meglehetősen divatos, hogy a marketing ügyeket önállóan kivitelezik a cégek. De vajon minden cégnél ez a legcélszerűbb megoldás?

A mai rohanó világban meglehetősen nehéz mindenre időt szakítani. Ez a rohanó világ az egyik legjobban a cégek között mutatkozik meg. Már nem elég, ha elindítunk egy hirdetést, ami fut egy-két hónapig. Aki nem tudja tartani az ütemet lemarad és húzhatja is a rolót le. Nyilván csábító a gondolat, miszerint inkább nem költenél vállalkozásodban külön külső marketing szakértők bérlésére, de valóban olcsóbban jössz ki belőle?

Először is nehéz egy új jól működő marketinges csapat kialakítása. Az emberek munkamoráljának összehangolása és a egység létrehozása. Ezen kívül plusz költségek merülhetnek fel, úgy, mint a csapattagok képzései, illetve kutatásai, hogy naprakészek tudjanak maradni a rohamosan fejlődő és változó marketing világban. 

Előnye azonban, hogy egy munkaadó nyilván nagyobb bizalmat tud adni a saját csapatának, amit ő szervez, mint egy “idegen” csapatnak. Azonban ez egy nagyon hosszú folyamat, mire a csapat teljesen felkészül minden helyzetre és sajnos rettentő sok tanuló pénzzel járhat.

Éppen ezért a marketing tevékenységeket érdemesebb egy erre szakosodott marketing ügynökségnek kiszervezni.

Csapatuknak mindig naprakésznek kell lennie azokban a folyamatokban, amikben a cégednek esetleg nincs még elegendő tapasztalata, vagy elegendő erőforrása. Nehézségek esetleg abban merülhetnek fel, ha az ügynökség túl sok klienssel rendelkezik, ezért nem élvez mindig feltétlen prioritást egyes projekted, illetve mivel nem egy helyen dolgozol velük a kommunikáció nagyrészt nem személyes, hanem telefonon keresztül működik. Azonban azon kívül, hogy így az újak kitaníttatásán spórolsz, egyéb módon is takarékoskodhatsz egy marketing ügynökség alkalmazásával. Akik napi rendszerességgel ezzel foglalkoznak ismernek sok olyan trükköt, amiért megéri őket választani. Tudják, hogy hogyan érdemes a marketing tervezetet megszervezni egy sémák alapján, ami külön a te cégedhez igazodik.

Ezen kívül egyfajta biztonságot is nyújt az, hogy ha a saját alkalmazottad úgy gondolja, hogy tovább áll, az ő pozícióját be kell töltetned, amíg viszont nem tudod, addig az a rész üresen marad. Viszont ha sikerül is betöltetned, utána pedig jön az az időszak, amíg az új alkalmazott felveszi a ritmusotokat. Míg ha a marketing ügynökségnél történik csere, ott könnyebben tudják helyettesíteni az illetőt addig, amíg új nem érkezik és neki pedig az ügynökség alapsémáját kell megtanulnia, ami sokkal gyorsabban bekövetkezik és mindenki tud neki segíteni, anélkül, hogy ez a te projektjeidnek az előrehaladását befolyásolná.

 

Ezek a tanácsok természetesen csupán tájékoztató jellegűek. Nem árt, ha fel tudjuk fedezni milyen hibalehetőségek állnak a munkánk sikerességének útjában, mielőtt egy kisebb vagyont költünk egy marketing folyamat kivitelezésére. A praxisunk során számos olyan ügyféllel találkoztunk, aki maga próbálta kezelni marketing folyamatait, mondván, hogy fölösleges pénzkidobás egy marketing ügynökség, ám mint utólag kiderült nagyobb tőkebefektetés után sem feltétlenül volt tisztában azokkal a folyamatokkal, melyek a marketingét megfelelő hatékonysággal működtetik.

 

A tanulság önmagáért beszél. Nem érdemes ezen folyamatokat a véletlenre bízni, ugyanis a marketing egy olyan szakma, mely hihetetlen tempóban változik és újul meg szinte azt mondhatjuk, hogy napról napra. Az online platformok által nyújtott lehetőségekről pedig már jobb, ha nem is beszélünk.

 

Miért jó, ha együtt dolgozunk egy marketing ügynökséggel?

Leginkább azért, mert a marketing szakma specifikus technikai alapjait helyettünk egy sokkal magasabb sikerességgel képesek felépíteni. Sok esetben egy marketing szolgáltatás bizony nem olcsó, de a hibás marketingbe ölt összegek nem térülnek meg, míg egy profi csapat által hozott eredmények mindig megtérüléssel kecsegtetnek. 

 

Ha Önnek, vagy cégének marketing szolgáltatásra van szüksége, és úgy érzi egy megbízható, korrekt ügynökséggel dolgozna együtt, úgy keressen minket bizalommal!