Ez a cikk lesz marketing ügynökség titkok sorozatunk soron következő eleme. Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, amit mindenképpen figyelembe kell venned, amikor marketing ügynökséget választasz. Hiszen azt tudjuk mi ronthatja el a jó, vagy jónak induló marketinget, de nem tudjuk hogyan választhatunk jó partnert.

Ebben a cikkben erre keressük a választ.

Meg kell, hogy legyen a kémia

Itt arra gondolok, hogy szimpatikusak kell, hogy legyetek egymásnak. Nincs értelme a közös munkának, ha görcsöltök a találkozók-, megbeszélések előtt. A bizalom is sokkal nehezebben alakul ki köztetek, ha nincs meg a bizalom a két fél között. A gördülékeny együttműködés érdekében mindenképpen válassz olyan munkatársakat magad mellé, akikkel egy hullámhosszon vagytok

 

Oké, hogy egy hullámhossz, de senki sem tévedhetetlen

Ezt bizony akármilyen nehezen is viseljük el, de egyikünk sem tökéletes. Éppen ezért neked is lehetnek olyan meredek ötleteid, amik negatívumként kapcsolódhatnak a kampányotokhoz. Ezért gyanús, hogyha egy olyan ember, aki jártas a marketing világában, minden egyes döntéseddel és ötleteddel egyet ért. Igenis jó dolog, ha néha ellenkezik veled, mivel ez ötletelésekbe alakul át, aminek a terméke egy nagyon jó marketingfogás lehet. 

 

Legyen megbízható

Szerintem nem is kell hosszasan ecsetelnem, hogy miért is fontos, hogy legyen megbízható. A marketing tevékenység befolyásolja, hogy a befektetett pénzed mennyi hasznot hoz. Viszont, ha nem bízol meg partneredben, abból semmi jó nem sülhet ki.

 

Legyen mindig elérhető

Itt most természetesen nem arról beszélek, hogy hajnal 3-kor csöngess az ajtaján, hogy teszteld, most is rendelkezésedre áll e és nem is arról, hogy ha hívod nem veszi fel, csak 10 perc múlva hív vissza. Sajnos vannak jó páran, akik szó nélkül hetekig eltűnnek és nem számíthatsz a tanácsaikra, segítségükre és ha pont olyan időszakban, vagy témáról lenne szó, ami kiemelten fontos és éppen akkor játssza ezt el, rettentő sok pénztől eshetsz el, mi több, akár a vállalkozásodba is kerülhet.

 

Képes legyen felvenni a tempódat

Ez is az egy hullámhosszon is alapszik. Ha felveszi a tempódat, akkor nem kell aggódnod, hogy nem megy minden simán, de nyilván kell a részedről is egy kis türelem. Így a közös munkátok valóban zökkenésmentes lesz és hatalmas dolgokat lesztek képesek együtt létrehozni.

 

Ezek a tanácsok természetesen csupán tájékoztató jellegűek.

Nem árt, ha fel tudjuk fedezni milyen hibalehetőségek állnak a munkánk sikerességének útjában, mielőtt egy kisebb vagyont költünk egy marketing folyamat kivitelezésére. A praxisunk során számos olyan ügyféllel találkoztunk, aki maga próbálta kezelni marketing folyamatait, mondván, hogy fölösleges pénzkidobás egy marketing ügynökség, ám mint utólag kiderült nagyobb tőkebefektetés után sem feltétlenül volt tisztában azokkal a folyamatokkal, melyek a marketingét megfelelő hatékonysággal működtetik.

A tanulság önmagáért beszél. Nem érdemes ezen folyamatokat a véletlenre bízni, ugyanis a marketing egy olyan szakma, mely hihetetlen tempóban változik és újul meg szinte azt mondhatjuk, hogy napról napra. Az online platformok által nyújtott lehetőségekről pedig már jobb, ha nem is beszélünk.

Miért jó, ha együtt dolgozunk egy marketing ügynökséggel?

Leginkább azért, mert a marketing szakma specifikus technikai alapjait helyettünk egy sokkal magasabb sikerességgel képesek felépíteni. Sok esetben egy marketing szolgáltatás bizony nem olcsó, de a hibás marketingbe ölt összegek nem térülnek meg, míg egy profi csapat által hozott eredmények mindig megtérüléssel kecsegtetnek. 

 

Ha Önnek, vagy cégének marketing szolgáltatásra van szüksége, és úgy érzi egy megbízható, korrekt ügynökséggel dolgozna együtt, úgy keressen minket bizalommal!