Ebben a cikkben a keresőmarketing és a keresőmarketing ügynökségek alkalmazásának alapvetéseit fogjuk megvizsgálni egy közérthető látcsövön keresztül.

Ki fogunk térni arra, miért is annyira fontos, hogy megfelelő keresőoptimalizációt használjunk, mik is a fő részei a keresőmarketingnek, és miért érdemes egy keresőmarketing ügynökséget megbízni saját marketingünk építésével.

Ez első körben borzasztó egyszerűnek tűnik, viszont nem az. Az optimalizációhoz mindig naprakésznek kell lenni, hogy ne csússzunk vissza a találati listán, ami a keresőmotorok éppen aktuális algoritmusán múlik. Ehhez kellenek nagyon jó kulcsszavak, -kifejezések, illetve ütős tartalmak. A linkelés is rendkívül fontos, mivel az oldalra adott linkelések száma is nagyban befolyásolja a helyét honlapunknak. A harmadik, feladat pedig a fizetett hirdetések és azok kezelése. Bizony ez sem egyszerű feladat, mert nem megfontolt és megfelelő hirdetéskezeléssel borzasztó sok pénzt bukhatunk. Tehát ez a három egység az, amelynek fúziója létrehozza a tökéletes keresőmarketinget. Ha jól van szervezve a három blokk, akkor a termékhez mérten sok vevőt be lehet szerezni. 

A keresőmarketing az online marketing egy formája, amely azt a célt szolgálja, hogy a weboldal minél előrébb kerüljön a keresőmotorok által feldobott találatok között a felhasználónál. 

 

Négy fő eszköze van:

 

  • Keresőoptimalizálás, más nevén SEO
  • Fizetett hirdetés
  • Fizetett listázás 
  • Szövegírás

 

A keresőmarketing ügynökségek feladata felmérni a weboldal erősségeit, illetve hátrányait és ezeket analizálva előrébb tolni a weboldal láthatóságát a keresőmotorkban. Ha induló cég vagy, vagy szeretnél egy viszonylag stabil érdekeltséget a terméked felé, mindenképpen keress fel keresőmarketing ügynökséget. Nem érdemes kísérletezni önállóan ennek működésével, mivel borzasztó sok pénzt lehet bukni szimpla kísérletezésekkel, mivel ez egy borzasztó komplex módszer, de mindenképpen szükséges. Ugyanis a keresőmotorok folyamatosan változtatgatják algoritmusaikat, ezért mindig naprakésznek kell lenni, különben a weboldalad látogatottsága teljesen visszaeshet egyik pillanatról a másikra. Azonban egy nagyon jó keresőmotor optimalizációval rengeteg vásárlót tudsz szerezni és meg tudod erősíteni a brand-edet.

Napjainkban a keresőmarketing egy meglehetősen divatossá vált szó, viszont sokszor nem kontextusában használják.

Mi is az akkor pontosan?

A keresőmarketing egy gyűjtőfogalom, ami magába foglalja a keresőmotor optimalizációt, a linkeléseket és a fizetett hirdetéseket. Így már egy kicsit közelebb is kerültünk ahhoz, hogy hogyan is lehet ebből potenciális vásárlót kovácsolni. A 3 egység kombinációjával. 

A keresőmarketing egy nagyon bonyolult és sokrétű folyamat, melyet szakmai jellegű ismeretek hiányában nem szabad a véletlenre bízni.

Gyakorlatilag minden kezdő keresőmarketinget használni vágyó vállalkozó, vagy cég, aki a saját bőrén tapasztalja meg mi mindenre is kell odafigyelni egy vállalkozás irányítása kapcsán, hamar rájön, hogy a folyamatait rövidebb, vagy hosszabb idő elteltével delegálnia kell egy ügynökségnek.

Miért jó, ha együtt dolgozunk egy keresőmarketing ügynökséggel?

Leginkább azért, mert a keresőmarketing szakma specifikus technikai alapjait helyettünk egy sokkal magasabb sikerességgel képesek felépíteni. Sok esetben egy marketing szolgáltatás bizony nem olcsó, de a hibás keresőmarketingbe ölt összegek nem térülnek meg, míg egy profi csapat által hozott eredmények mindig megtérüléssel kecsegtetnek. 

 

Ha Önnek, vagy cégének keresőmarketing szolgáltatásra van szüksége, és úgy érzi egy megbízható, korrekt ügynökséggel dolgozna együtt, úgy keressen minket bizalommal!