Cikkünkben arra a kérdésre próbálunk választ találni, hogy miért is érdemes a keresőmarketing feladatokat hozzáértő profiknak delegálni. Meg fogjuk ismerni, hogy egészen konkrétan, hogyan is működik egy keresőmarketing ügynökség, és miért releváns az ő jelenlétük ezen a folyamatosan bővülő, és folyamatosan változó játékszabályokat felsorakoztató piacon.

Vessük bele magunkat tehát a keresőmarketing ügynökségek világába.

Sokféle cég van jelen a piacon, fontos, értékes termékekkel. Természetesen mindenkinek az a legfontosabb, hogy jó legyen abban, amit csinál. Ezért nem elvárás, hogy (ha nem ilyen típusú cégről beszélünk), jó grafikus legyen, tudjon weboldalt tervezni, szerkeszteni és fenntartani, hogy ismerje a keresőmarketing lépéseket. Nyilván nagyon sokféle egyéb lépés van az eladásig, amit végig kell járni. Ezt végzi el egy keresőmarketing ügynökség. 

Elvégzi a weboldal keresőoptimalizálását, linképítését, kezeli a fizetett hirdetéseket. Általában ezek az ügynökségek már jó pár éves tapasztalattal rendelkeznek, és könnyebben el tudják végezni ezeket a folyamatokat.

Egy vállalkozás alapból nagyon sok feladattal jár, és sok időt vesz el. Éppen ezért sok időbe telik, mire az ember egy kicsit jobban belelát már ezekbe a lépésekbe, és ha még sikerül is, akkor is egy folyamatosan változó és fejlődő ágazatról beszélünk, amit nehéz nyomon követni több éves tapasztalat nélkül.

Miért bérelnek a vállalatok ügynökségeket?

Két irányvonal van, amelyek alapján a vállalatok az ügynökségeket értékelik: 1) az ügynökség által biztosított érték; és 2) az ügynökség szolgáltatásainak hiánya. Az ügynökségek esetében a hiányt két kritérium határozza meg: más ügynökségek száma, amelyek ugyanazt a szolgáltatást nyújtják; és a potenciális ügyfél azon képessége, hogy ugyanazt a szolgáltatást házon belül teljesítse. 

Az ügynökségek akkor vonzzák az üzleti vállalkozásokat, ha eleget tudnak tenni elvárásaiknak. A kínálat növekedésével az ügynökségek elveszítik tőkeáttételüket az ügyfelekkel, vagy akár ár-háborúkat eredményeznek az ügynökségek között (lényegében árucikkekké silányul a szolgáltatás), vagy az ügyfelek házon belüli szolgáltatásai között.

Két további pontot kell itt megfogalmazni.

Először: a „piaci szűkösség” szubjektív kifejezés. Például, egy társaság nem érti a különbséget egy tapasztalt marketing profi és egy vagy két év közötti marketing tapasztalattal rendelkező főiskolai fokozat között. Így az ügynökségi szolgáltatások és a házon belüli bérbeadás összehasonlításakor a vállalat tévesen következtethet arra, hogy bőséges szakértelemre van szükség, amikor valójában almát-narancsot hasonlítanak össze.

Ügynökségi szempontból azonban az ügyfelek felfogása sokkal fontosabb, mint a valóság. Más szavakkal, ha egy ügyfél úgy véli, hogy az ügynökség szolgáltatásai áruk, akkor áruk is, legalábbis az ügyfél vonatkozásában.

A keresőmarketing egy nagyon bonyolult és sokrétű folyamat, melyet szakmai jellegű ismeretek hiányában nem szabad a véletlenre bízni.

Gyakorlatilag minden kezdő keresőmarketinget használni vágyó vállalkozó, vagy cég, aki a saját bőrén tapasztalja meg mi mindenre is kell odafigyelni egy vállalkozás irányítása kapcsán, hamar rájön, hogy a folyamatait rövidebb, vagy hosszabb idő elteltével delegálnia kell egy ügynökségnek.

 

Miért jó, ha együtt dolgozunk egy keresőmarketing ügynökséggel?

Leginkább azért, mert a keresőmarketing szakma specifikus technikai alapjait helyettünk egy sokkal magasabb sikerességgel képesek felépíteni. Sok esetben egy marketing szolgáltatás bizony nem olcsó, de a hibás keresőmarketingbe ölt összegek nem térülnek meg, míg egy profi csapat által hozott eredmények mindig megtérüléssel kecsegtetnek. 

 

Ha Önnek, vagy cégének keresőmarketing szolgáltatásra van szüksége, és úgy érzi egy megbízható, korrekt ügynökséggel dolgozna együtt, úgy keressen minket bizalommal!