Ha már érted, hogy mi a SEO, nincs is más dolgod, mint azt is megérteni, hogy általánosságban milyen folyamatokon keresztül zajlik.

technikai SEO

on-page SEO (tartalmi SEO)

off-page SEO (linképítés)

Mindhárom dologról külön-külön is lehetne regélni, minthogy önálló szakterületként mindhárom megállja a helyét, ám a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogy folyamatában megértsük a SEO-zást.

A technikai SEO a webfejlesztéshez, a tartalmi SEO a kontent marketinghez és szövegíráshoz, míg az off-page SEO a PR-hoz áll talán legközelebb.

A különféle irányzatok között viszont akkora belső ellentmondások feszülnek, hogy ma már nincsenek receptek ezen technikák, vagy SEO áramlatok használatában. Az egyedüli recept, hogy légy egyedi és csináld úgy, ahogy számodra a legjobb. Ez egy hosszabb, vagy rövidebb ideig tartó tapasztalatgyűjtő tanulmánymunka eredménye. El nem lehet rontani, csak maximum kevesebb, vagy több sikerrel lehet gyakorolni. Csak akkor kezdj el SEOzni, ha fel vagy rá készülve, hogy holtodig tanulni fogsz.

 

Ez a három SEO aspektus négy nagyon fontos szűrő mechanizmuson keresztül nyilvánul meg, míg érvénybe lép. Nézzük is meg, mik ezek.

 

Feltérképezhetőség: Először is mindig egy elemzéssel kell kezdeni. Ha van már weboldalunk, akkor annak auditjával.

 

Kulcsszavak: A használt kucsszavainkat felhasználva meg kell nézni, hogy hanyadik a weboldalunk a találati listán. Ha nagyon hátra estünk, akkor újra át kell gondolni, hogy valóban az a kulcsszó e, amely a legmegfelelőbb a termékünkhöz, illetőleg weboldalunkhoz. Napjainkban már nem csak egyszavas kulcskifejezésekben kell gondolkodni. Mivel napról napra több és több weboldal jön létre, ezért óriási verseny van köztük a kulcsszavakat tekintve, ezért inkább ajánlatosabb még a termékhez nagyon szorosan kapcsolódó kifejezést választani “kulcsszavunknak”.

 

Weboldal tartalmi elemzése: Idetartozik az oldalon megtalálható szövegek elemzése, képeké és címsoroké. Ebben az esetben is figyelnünk kell a kulcskifejezések használatára, azonban nem jó ha túl sokat, de az se ha túl keveset használjuk, mitöbb, hogy megbonyolítsa egy kicsit a dolgot, még az is előfordulhat, hogy kulcsszavunk rossz helyen található.

 

Weboldal sebessége: A Google keresőmotorjainál nagy jelentőségű az, hogy a weboldalad milyen gyorsan tölt be, mint számítógépen, mint telefonon. Ilyenkor ha lassú, ajánlatosabb egy kicsit lejjebb venni a grafikai elemekből, kicsit megtisztítani az oldalt. A kevesebb néha több.

 

A SEO tulajdonképpen nem más, mint egy keresőmarketing folyamat. Azt már korábbi cikkeinkben is leírtuk, mely a keresőmarketing ügynökségekről írt, hogy a SEO egy kiemelt fontosságú része a keresőmarketingnek, vagy a tartalommarketingnek. Sajnos a SEO-ra azt mondhatjuk, hogy egy még sokkal időigényesebb, és pepecsebb munka, mint az általunk eddig érintett témák.

A SEO egy nagyon bonyolult és sokrétű folyamat, melyet szakmai jellegű ismeretek hiányában nem szabad a véletlenre bízni. Gyakorlatilag minden kezdő keresőmarketinget használni vágyó vállalkozó, vagy cég, aki a saját bőrén tapasztalja meg mi mindenre is kell odafigyelni egy vállalkozás irányítása kapcsán, hamar rájön, hogy a folyamatait rövidebb, vagy hosszabb idő elteltével delegálnia kell egy SEO ügynökségnek.

Miért jó, ha együtt dolgozunk egy SEO ügynökséggel?

Leginkább azért, mert a keresőmarketing szakma specifikus technikai alapjait helyettünk egy sokkal magasabb sikerességgel képesek felépíteni. Sok esetben egy marketing szolgáltatás bizony nem olcsó, de a hibás keresőmarketingbe ölt összegek nem térülnek meg, míg egy profi csapat által hozott eredmények mindig megtérüléssel kecsegtetnek. 

 

Ha Önnek, vagy cégének keresőmarketing, vagy SEO szolgáltatásra van szüksége, és úgy érzi egy megbízható, korrekt ügynökséggel dolgozna együtt, úgy keressen minket bizalommal!