A címből ítélve is láthatod, hogy egy igazán izgalmas témát fogunk érinteni. Napjainkban ugyanis egyre többen adják a fejüket blogolásra, vagy weboldal készítésre, melynek az egyik oka talán az, hogy sokan úgy döntöttek, hogy szeretnének digitális nomádként élni, és megunták azokat a kötöttségeket, melyeket a társadalom ad számukra. Nézzünk szembe a tényekkel, senki nem szeret hajnal 5kor kelni és lezsibbasztani az agyát egy nagy multinál, vagy egy kisebb üzemben sori dolgozóként, de még ha a saját tehetségét is hasznosítja ma más a blogolással százszor több embert el tud érni, mintha a tudománya szájról szájra terjedne. 

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a web már tele van mindenféle szakmai blogokkal és az emberek élete már egy nyitott könyv mások előtt. Egy weboldal, vagy egy blog sosem lesz jövedelmező, ha nem tudjuk eljuttatni elég emberhez az üzeneteinket. 

Leginkább erre való a SEO, azaz keresőoptimalizálás, hiszen általa remek helyezéseket érhetünk el a keresőmotoroknál, és a blogolást félig aktív, félig passzív lábként értelmezhetjük bevételi forrásaink között.

 

A SEO valójában egy angol mozaikszó, a Search Engine Optimization, ami magyarra fordítva “keresőmotor optimalizáció”, rövidebben keresőoptimalizálás. De mire is jó ez? A SEO lényege, hogy egy weboldalt bizonyos szavakra, illetve kifejezésekre a keresőmotorban minél feljebb, lehetőleg első helyre dobja ki a mi oldalunkat.

Ha böngészés közben keresünk, mi is általában az első pár oldalt nézzük jó esetben meg. A SEO azt kísérli elérni, hogy a saját weboldalunk itt minél előrébb legyen a listán, tehát minél több potenciális vásárló találja meg. Pár számadattal alátámasztva: a kereső emberek 90%-ban csupán az első oldalon feldobott weboldalakat nézik meg. Ebből közel 50%- uk csupán az első oldalra fog rákattintani, de az első 3 oldal elviszi a kattintások 75%-át.

Ahhoz, hogy a saját weboldalunk jól szerepeljen a listán a Google algoritmusához kell alakítani az oldalt. Mindenekelőtt fontos azt tudni, hogy kereséskor nem valós időben fésüli át a keresőrobot az összes weboldalt és úgy dobja ki a találatokat, hanem folyamatos fésülés mellett az utolsó mentett eredmények jelennek meg nálunk, ez igazából olyan szempontból fontos, hogy nem lehet biztos helyre pozicionálni az organikus találati listán az oldalakat. Másrészről pedig a Google algoritmusa is folyamatosan változik ami alapján a keresőmotorja működik, tehát egy folyamatosan frissülő SEO-val lehet elérni, hogy az oldalunk mindig elől végezzen a találati listán.

 

A SEO tulajdonképpen nem más, mint egy keresőmarketing folyamat. Azt már korábbi cikkeinkben is leírtuk, mely a keresőmarketing ügynökségekről írt, hogy a SEO egy kiemelt fontosságú része a keresőmarketingnek, vagy a tartalommarketingnek. Sajnos a SEO-ra azt mondhatjuk, hogy egy még sokkal időigényesebb, és pepecsebb munka, mint az általunk eddig érintett témák. 

 

A SEO egy nagyon bonyolult és sokrétű folyamat, melyet szakmai jellegű ismeretek hiányában nem szabad a véletlenre bízni. Gyakorlatilag minden kezdő keresőmarketinget használni vágyó vállalkozó, vagy cég, aki a saját bőrén tapasztalja meg mi mindenre is kell odafigyelni egy vállalkozás irányítása kapcsán, hamar rájön, hogy a folyamatait rövidebb, vagy hosszabb idő elteltével delegálnia kell egy SEO ügynökségnek.

Miért jó, ha együtt dolgozunk egy SEO ügynökséggel?

Leginkább azért, mert a keresőmarketing szakma specifikus technikai alapjait helyettünk egy sokkal magasabb sikerességgel képesek felépíteni. Sok esetben egy marketing szolgáltatás bizony nem olcsó, de a hibás keresőmarketingbe ölt összegek nem térülnek meg, míg egy profi csapat által hozott eredmények mindig megtérüléssel kecsegtetnek. 

Ha Önnek, vagy cégének keresőmarketing, vagy SEO szolgáltatásra van szüksége, és úgy érzi egy megbízható, korrekt ügynökséggel dolgozna együtt, úgy keressen minket bizalommal!